Schiermonnikoog wint titel Fietsgemeente 2022

SCHIERMONNIKOOG – De gemeente Schiermonnikoog is door fietsers uitgeroepen tot fietsvriendelijkste gemeente van Nederland. Dit werd vandaag tijdens het nationaal fietscongres bekend gemakt. Burgemeester Ineke van Gent ontving de prijs uit handen van Staatssecretaris Vivianne Heijnen (IenW).

Burgemeester Ineke van Gent: “Als kleinste gemeente van Nederland zijn wij heel trots op deze grote prijs. Fietsen zit in de genen van onze autoluwe gemeente. De mooie natuur en de prachtige omgeving doen de rest om (ook) op de fiets te genieten van Schiermonnikoog. Samen met Natuurmonumenten en aannemersbedrijf Van der Lee zorgen wij heel goed voor onze fietspaden”

Om te vieren dat de kleinste gemeente van Nederland nu ook de ranglijst aanvoert, heeft de Fietsersbond de verkiezing vanaf nu omgedoopt van Fietsstad naar Fietsgemeente 2022.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (IenW): “Schiermonnikoog is een prachtig eiland waar je heerlijk kunt fietsen. Of je nu wind mee hebt of tegen de wind in een duin op moet fietsen, één ding weet je zeker: je komt altijd met een leeg en uitgerust hoofd thuis.”

Volgens de fietsers die de enquête hebben ingevuld zit het fietsnetwerk op Schiermonnikoog logisch in elkaar en is herkenbaar. Dit zorgt voor een goede beleving van het fietsen, prettig en afwisselend. Fietsen op Schiermonnikoog voelt veilig en goed voor jong en oud. Ook zaken als onderhoud en kwaliteit van de infrastructuur scoorden bovengemiddeld.

Eerder dit jaar werd Schiermonnikoog al uitgeroepen tot beste kleine fietsgemeente in de verkiezing voor Fietsstad 2022.

Ameland mag dan niet zijn uitgeroepen tot allerbeste fietsgemeente zijn, het buureiland van Schiermonnikoog scoorde bovengemiddeld als fietsvriendelijke gemeente.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *