Schatkist zoek. Wie weet waar hij is?

BADEN – “Hoe gaat het met jullie op het mooie Ameland? De deelnemers van onze bijeenkomst verbinden aan het eiland met zijn bewoners nog altijd de mooiste herinneringen.” Zo begint Hanneke Frühauf uit Zwitserland haar bericht dat een oproep inhoudt. Frühauf was vorig jaar samen met een tiental Nederlandse en Zwitserse kinderen op het eiland om het eerste lustrum van het Powerstation Art project te vieren. Amelander Fons Metz is een van de deelnemende kinderen.

De organisatie van Powerstation Art is nu druk met het organiseren van een bijeenkomsten in Arnhem en in Locarno, het Italiaanse gedeelte van Zwitserland. Tijdens de voorbereiding van een bezoek aan de klassen ontdekte Frühauf, tot hun grote schrik, dat de schatkist verdwenen was. Ze vermoedt dat hij vorig jaar op Ameland is blijven staan.

“Misschien staat die kist ergens beledigd in een hoekje te wachten dat hij eindelijk afgehaald wordt,” schrijft ze.

“Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat iemand zich over deze eenzame kist erbarmd heeft en hem 'meegenomen' heeft.

De schatkist speelt een belangrijke rol in het project omdat hij de kostbare kunstwerken van de kinderen vanuit Nederland naar Zwitserland transporteren moet en vise versa. 

Eigenlijk was het onze wens dat, als wij in 2022 op de berg in Gstaad staan, er zich in deze kist dan voor het laatst de goede wensen van de gemeentes in Nederland en Zwitserland zullen bevinden.”

Daarom bij deze een oproep tot een speurtocht naar de Powerstation Art schatkist. Wie hem vindt krijgt het bijzondere Powerstation Art Amulet als waardering. “Het amulet werd gemaakt door de bekende beeldhouwer Nelson Carrilho en zal de vinder geluk en inspiratie brengen. Natuurlijk krijgt de vinder er nog een doos Zwitserse chocolade bij.”

>>> Powerstation Art op Ameland – september 2011

>>> lees hier over Powerstation Art

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *