SC Stiens-Geel Wit gelijk op

STIENS – Ondanks een goed begin heeft Geel Wit zondag niet de volle winst kunnen meenemen uit Stiens. Tegen de plaatselijke SC werd het 2-2. Het was een wedstrijd met twee gezichten; voor de rust kreeg SC Stiens geenenkele uitgespeelde kans, uiteindelijk mocht Geel Wit de handen dichtknijpen met het gelijke spel.

Jurjen Metz opende na een kwartier de score door te scoren na een afgeslagen corner. Siard Bonthuis verdubbelde na een half uur de voorsprong door te profiteren van een mistrap van de keeper van SC Stiens.

Vijf minuten voor het rustsignaal was er nog een goede kans voor Bente Bonthuis, hij schoot echter te snel en zijn schot miste de juiste richting.

WaddenpostDe thuisclub kwam aanzienlijk agressiever uit de kleedkamers dan Geel Wit, dat geen schim meer was van de eerste helft. De ruimtes tussen de linies waren te groot en er werd veel balverlies geleden. Stiens ging de strijd aan met vier aanvallers en daar had Geel Wit geen antwoord op. In de 62-ste minuut resulteerde slap uitverdedigen na een corner in de eerste tegentreffer. Geen tien minuten later werd het zelfs 2-2.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Bjorn Wijnberg, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Glenn Kienstra (Maurits Metz), Lukas Mollema, Siard Bonthuis, Ken Knoeff (Kayan Kiewiet); Bente Bonthuis, Jurjen Metz (Johan Kolk).

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *