Samenwerking Omrop Fryslân, RTV NOF en RTV kanaal 30

LEEUWARDEN – Omrop Fryslân en de lokale omroepen RTV NOF (Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland) en RTV kanaal 30 (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel) hebben woensdag 19 juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dat was bij alle drie de zenders live te volgen op de radio. De omroepen zullen onder andere samenwerken bij calamiteiten, nieuwsonderwerpen en evenementen.

Doel van de samenwerking is het wederzijds behalen van voordelen en het versterken van de journalistiek in de regio. Zo willen de drie omroepen bijvoorbeeld onderwerpen en bijdragen uitwisselen. Ook kan gebruik worden gemaakt van elkaars medewerkers en faciliteiten bij berichtgeving, projecten en evenementen. Dat wordt in september al gedaan bij het evenement Admiraliteitsdagen in Dokkum.

Omrop Fryslân is de calamiteitenzender van Fryslân en de uitzending kan bij noodsituaties rechtstreeks worden doorgezet op de zenders van RTV NOF en RTV kanaal 30. Ook kunnen dan verslaggevers van de beide lokale zenders worden ingezet. De omroepen kijken verder nog naar andere mogelijkheden van samenwerking, zoals het opleiden van medewerkers door Omrop Fryslân.

“We zijn allemaal heel blij met de samenwerking”, zo vertelt bestuursvoorzitter Lutske van der Wal van RTV kanaal 30: "Het geeft ons extra mogelijkheden om de kijker en luisteraar nog beter en ruimer te informeren over wat zich afspeelt in zijn of haar directe omgeving.”

Herman de Hoop, bestuursvoorzitter van RTV NOF: “Wij doen al jaren de tv-registratie van de Admiraliteitsdagen. Door deze samenwerking hebben onze vrijwilligers betere faciliteiten en ook qua opleiding kunnen ze zo beter worden.”

Volgens hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân kan de Omrop het publiek met de bijdragen van de lokale omroepen nog beter bedienen: ”Die berichtgeving komt uit het hart van de gemeenschap. Daarnaast laten wij door samenwerking zien dat wij als publieke organisatie onze financiën zo efficiënt mogelijk willen gebruiken.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *