Saluut van KLM

HOLLUM – Verbaasd keken Hollumers op nieuwjaarsdag naar boven. Twee verkeerstoestellen van KLM vlogen ongekend laag over het dorp. Niemand wist het waarom van deze ongewone vluchten, totdat bleek dat het om Celebration Flights van de KLM ging. Twee vliegtuigen brachten vandaag een saluut boven verschillende plekken van het land, om te vieren dat de luchtvaartmaatschappij dit jaar negentig jaar bestaat. Twee Boeings 777 kwamen laagvliegend over twaalf bekende toeristische plekken in de twaalf provincies. De Celebration Flight is de start van het jubileumjaar. Als eerste begroetten ze de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Voor de Amelander Nieuwjaarsduik waren de vliegtuigen net te laat. Om kwart over elf hadden de duikers hun kleren weer aan en de vliegtuigen kwamen om kwart voor een over.

De Boeings vlogen na Scheveningen over Rotterdam (Feyenoord stadion), Utrecht (Dom), Amsterdam (Paleis op de Dam), Leeuwarden (Oldenhove), Groningen (Martinitoren), Assen (TT circuit), Zwolle (Peperbus), Arnhem (Brug over de Rijn), Roermond (Dom), Eindhoven (Evoluon) en Middelburg (Deltawerken). Tussen Groningen en Leeuwarden maakten ze een uitstapje naar Ameland. Aan boord zitten naast KLM’ers en relaties ook negentig zieke kinderen en begeleiders van Stichting Hoogvliegers. De KLM wordt op 7 oktober 2009 officieel negentig jaar. Het is de oudste nog onder de oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

Wie een foto maakte van de vluchten kan meedingen naar een mooie prijs
De inzender van de mooiste foto mag een dag mee met een KLM fotoshoot.

Kijk hier voor een fotoverslag van Luchtvaartnieuws.nl van de Hoogvliegertjes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *