Ruime ontslagvergoeding directeur Roosdunen

LEEUWARDEN – De kantonrechter in Leeuwarden heeft directeur van Roosdunen Anne ten Hof een vergoeding van € 260.000 toegekend. De werkgever heeft de verwijten aan het adres van Ten Hof niet hard kunnen maken.

Het ontslag van de directeur was aangevraagd door het bestuur van de Stichting Recreatiecentra Ameland. Het bestuur verweet hem veel, maar Ten Hof heeft alle verwijten gemotiveerd weersproken. Slecht functioneren kon niet worden bewezen. Het is echter wel duidelijk geworden dat een voortzetting van de samenwerking niet meer mogelijk is, zodat de kantonrechter de arbeidsovereenkomst per 1 januari 2009 heeft ontbonden. Dat het zover heeft moeten komen valt het stichtingsbestuur te verwijten. Daarom heeft de kantonrechter aan Ten Hof, die al twintig jaar bij Roosdunen in dienst was, een vergoeding van 260.000 euro toegekend.
Het verzoek van de directeur om toekenning van immateriële schadevergoeding is afgewezen. Volgens de kantonrechter is niet komen vast te staan dat de directeur door het bestuur van de stichting in zijn goede naam en eer is aangetast. De werkgever moet wel de proceskosten betalen.
Bron: Rechtbank Leeuwarden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *