Ruim verlies Geel Wit tegen DTD

BUREN – Geel Wit heeft een terechte nederlaag geleden tegen DTD. Lang mochten de Amelanders een voorsprong koesteren, maar uiteindelijk trokken ze aan het kortste eind.

Vanaf het begin was DTD het meest dreigend, zonder echt gevaarlijk te worden. Het eerste kansje was na negen minuten voor Berend Zondervan, hij schoot over. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een vrije schop van Micha Metz kopte Pieter Kiewiet de 1-0 binnen.

Toch bleef DTD het gevaarlijkst. Uit en vrije schop kopte Rick Scheeringa naast en even later belandde een schot van hem in de handen van Geel Wit-keeper Reinier Smit.

De beste kans voor Geel Wit diende zich na ruime een half uur spelen aan, toen Sander Graafsma net naast het lege doel schoot.

In de slotfase van de eerste helft waren er kansjes over en weer, maar het bleef bij 1-0.

Na vijf minuten in de tweede  helft kwam Geel Wit op 2-0. Eerst raakte Jordi Metz de paal. In de rebound kwam de bal weer bij hem, Jordi zette voor op Sander Graafsma en die kopte de 2-0 binnen.

Wie mocht denken dat deze voorsprong Geel Wit in veilige haven had gebracht kwam bedrogen uit. DTD herstelde zich razendsnel. Eerst schoot Steffen Hansma over. Even later was het toch raak. Op aangeven van Berend Zondervan trof Rick Scheeringa doel. DTD rook bloed en even later was het 2-2. Na en uur spelen kon Steffen Hansma ongehinderd raak schieten.

Geel Wit was helemaal de weg kwijt, helemaal toen Gosse Visser in het strafschopgebied een overtreding maakte. Dat gebeurde in de 73-ste minuut, hij was net daarvoor ingevallen. Zijn opponent Jelmer de Boer moest geblesseerd uitvallen, maar Steffen Hansma mocht een strafschop nemen en faalde niet: 2-3.

In de 83-ste minuut knalde Patrick Ferwerda op de lat. Drie minuten later was het wel weer raak. Mike Reitsma ging door op rechts, zette voor op Antonio Schols en hij maakte er 2-4 van. Diep in blessuretijd bepaalde Jelmer Deelstra de eindstand op 2-5.