Knotsgekke wedstrijd De Wilper Boys tegen Geel Wit

DE WILP – In een knotsgekke wedstrijd in De Wilp heeft Geel Wit met 3-6 gewonnen van De Wilper Boys. Na 34 seconden lag de bal al in het net van de thuisclub door een doelpunt van Tim Barf.

De thuisclub wilde Micha Metz aan banden leggen, maar daar kwam weinig van terecht. Bij afwezigheid van Bente Bonthuis nam Micha in deze wedstrijd ook de corners en uit een van die hoekschoppen was het enkele minuten later alweer raak toen Pieter Kiewiet het laatste zetje gaf.

Micha was zelf de maker van de volgende doelpunten. Zijn eerste treffer was een cadeautje. Na buitenspel van Geel Wit schoot een speler van De Wilper Boys de bal in de voeten van Micha en die wist daar wel raad mee. Een minuut later bekroonde hij een solo met nog een doelpunt, en zo stond het na 24 minuten al 0-4, ongekende weelde voor Geel Wit.

Deze comfortabele stand was het resultaat van goed stoorwerk en ook de spitsen van de thuisclub kregen nauwelijks kansen. Hoe anders was het in de tweede helft. Trainer Jan Stuiver had zijn jongens nog gewaarschuwd, wat wij kunnen kunnen zij ook. De Wilper Boys hanteerde de lange bal, en met succes. Binnen twintig minuten kwamen ze terug tot 3-4 door doelpunten van Gert van der Knaap, Gertjan de Vries en Rick van Dijken.

Er waren kansen over en weer. Pieter Kiewiet kopte voorlangs en er waren ook goede mogelijkheden voor Marco van Dijk en Sander Graafsma. Geel Wit-keeper Reinier Smit was goed bij de les zodat ook De Wilper Boys niet meer tot scoren kwam. De thuisclub kwam met tien man te staan toen Raphael Pekelsma rood kreeg.

Geel Wit kreeg het op tijd weer voetballend op de rit en besliste de strijd in extra tijd door doelpunten van Micha Metz en Tim Barf.