Ruigpootbuizerd voor de lens

WAGENINGEN – Een maand geleden schreven we over de ruigpootbuizerd die in oktober in recordaantallen werden gezien in ons land. Vooral aan de kust en op de Waddeneilanden werden tientallen langstrekkende exemplaren gezien van deze fascinerende roofvogel uit Scandinavië. In totaal zijn het er vele honderden geweest. De oorzaak van de topaantallen is een combinatie van een goed broedseizoen en een zuidoostelijke stroming van de wind, waardoor de roofvogels naar Nederland werden gedreven. Normaliter is de ruigpootbuizerd een schaarse verschijning en trekken de meeste oostelijk van ons land langs.

We riepen op om foto's van de ruigpootbuizerd boven Ameland op te sturen. Rindert Wijnstra kreeg er maandag 28 november ter hoogte van het Suudwest een voor de lens.

>>> lees hier het hele bericht op Natuurbericht.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *