Rugzakroute in Nesser bos

NES – Het Natuurcentrum in Nes biedt vanaf nu een nieuwe en spannende activiteit aan: ‘Rugzakroute Junior Boswachter’. Kinderen van ca. 3 t/m 14 jaar kunnen, met hun begeleiding, een rugzak huren om samen met de haas Jutter & konijn Sprokkel op eigen gelegenheid op avontuur gaan in het Nesserbos. Deze rugzakroute is ontwikkeld voor groepjes van ongeveer 4 kinderen. Het is vereist dat er minstens één volwassen begeleider met ieder groepje meegaat.

In de rugzak zitten materialen voor vele bosopdrachten en spelletjes. Zo ontdekken de kinderen alles over bomen, schutkleuren, kriebeldiertjes en vogels. Op een leuke en leerzame manier leren ze zo het hele bos kennen.

Deze activiteit is ontwikkeld in samenwerking met Staatsbosbeheer en wordt mede mogelijk gemaakt door de Schepper Delft Stichting. De route is zo’n 3 kilometer lang en duurt ongeveer 1,5 tot 2,5 uur. Je bepaalt zelf de starttijd en het tempo voor deze route. Neem vooral de tijd en geniet van het bos en de nieuwsgierige jeugd.

Bij de rugzak krijg je ook een routeboek met plattegrond, weetjes, spelletjes en opdrachten. Na afloop kunnen deelnemers de rugzak terugbrengen in het natuurcentrum. Word jij ook een echte junior boswachter?

De rugzakken zijn te huur aan de balie bij het Natuurcentrum voor €15 plus €10 borgsom. De borgsom wordt geretourneerd wanneer de tas met inhoud compleet en heel wordt teruggebracht.

In de rugzak zit onder andere het Rugzakrouteboekje, een boomhoogtemeter, loep, kompas, vogelfluitje en een verrekijker.

Om het beheer en behoud van het Nesserbos te ondersteunen wordt van elke boeking €1 gedoneerd aan Staatsbosbeheer.

Bron Natuurcentrum Ameland

lees op het Ameland Boeken blog (binnenkort) meer over het boekje 'Groene groetjes uit het Amelander bos'

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *