Ruben Smit geeft lezing op Ameland

NES – Op vrijdag 16 oktober 2015 is in het Natuurcentrum Ameland om 20:30 uur een lezing van Ruben Smit, de filmer van De Nieuwe Wildernis.

Met de film De Nieuwe Wildernis heeft filmmaker Ruben Smit de Nederlandse natuur weer voor het voetlicht gebracht. De film De Nieuwe Wildernis is bekroond met zowel de Rembrandt prijs als het Gouden Kalf. In een gepassioneerde lezing laat Ruben Smit zien hoe hij werkt en waar zijn toewijding vandaan komt; namelijk de verwondering over en fascinatie voor natuur. Zijn manier van werken is voor een groot deel gebaseerd op zijn wetenschappelijke achtergrond als gepromoveerd ecoloog aan de Wageningen University. Hij hanteert de ‘ecosysteemvisie’ waarbij de verhaallijnen in de natuurfilm zich toeleggen op interactie en samenwerking tussen (dier)soorten. Met veel gevoel zal hij vertellen over de rol van het individu en hoe juist dit het verhaal kan vertellen over hoe mooi en complex de natuur in elkaar steekt. Een boeiende lezing met een ode aan de natuur waarbij unieke, niet eerder vertoonde filmfragmenten worden vertoond van zowel zijn productie WAD; leven op de grens van water en land, als andere producties.

Voor WAD is Ruben Smit het afgelopen jaar op uitnodiging van VVV Ameland al een aantal malen op Ameland geweest. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *