Roosdunen en Buren van Nes duurzaam

DRIEBERGEN-RIJSENBURG – De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit reikt vandaag de Green Keys voor 2010 uit en op Ameland vallen twee bedrijven in de prijzen. Camping Roosdunen in Ballum en strandpaviljoen De Buren van Nes ontvangen net als vorig jaar de zilveren Green Key. In Nederland kregen 264 bedrijven het keurmerk voor milieuvriendelijk ondernemen. In 2009 stond de teller op 199. Het aantal Green Keys is op Ameland tegen de verwachting in niet opgelopen. Het eiland met oog voor duurzaamheid zou elk jaar enkele Green Keys moeten kunnen toevoegen aan het bestand.

Met de toename van het aantal Green Key’s verbetert het imago van de toeristische sector,” zegt  de Stichting. “Voor toeristen en recreanten wordt het met de Green Key bedrijven steeds gemakkelijker een vakantieadres te kiezen waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van hun vergader- of congresaccommodatie. De Green Key staat garant voor duurzaam ondernemen.”

De certificaatuitreiking is vanmiddag in Driebergen.
Green Key heette voorheen de Milieubarometer.

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *