Onderzoeksraad voor containeronderzoek

BALLUM – De Onderzoeksraad voor Veiligheid wil bij nieuwe incidenten met losgeslagen zeecontainers wel onderzoek gaan doen. Dat schrijft Pieter van Vollenhoven aan burgemeester Albert de Hoop van Ameland. Van Vollenhoven is voorzitter van de Onderzoeksraad. Tot nu toe was deze raad niet bevoegd om problemen die zich op zee te voordoen te onderzoeken. Dat lag op het bordje van de Raad voor de Scheepvaart. Sinds 1 januari van dit jaar zijn de regels veranderd en mag Van Vollenhovens Onderzoeksraad zich ook verdiepen  in losgeslagen zeecontainers die mogelijk een gevaar vormen.

Burgemeester Albert de Hoop schreef in november vorig jaar een brief naar de raad vanwege de containers die op 4 oktober boven Terschelling overboord waren geslagen. Enkele containers botsten toen tegen het gasverwerking platform dat voor de kust van Ameland in de Noordzee ligt. De Hoop wil duidelijkheid over de gevaren en over de manieren om onveilige situaties te voorkomen. Bij nieuwe voorvallen gaat hij de Onderzoeksraad voor Veiligheid benaderen.

>>> meer over de aangespoelde containers is te zien en te lezen in het boek ´Ameland in 2009´

© Persbureau Ameland 2010,op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *