Rondje Ameland zoekt EHBO'ers

HOLLUM – Voor de dertiende keer wordt het Rondje Ameland georganiseerd, een monsterwandeling van om en nabij 50 kilometer langs de buitengrenzen van het eiland. Het is dertien jaar geleden dat één van de grondleggers van Rondje Ameland, Piet Ney, voor de eerste keer het rondje liep met een tiental medelopers.
In 2008 verschenen er 258 deelnemers aan de start en voor dit jaar is het maximale aantal deelnemers vastgesteld op 300 deelnemers. Het Rondje kan al op 240 lopers rekenen.
De organisatie is op zoek naar vrijwilligers met een EHBO-opleiding die de hele dag of een gedeelte daarvan mee willen helpen om Rondje Ameland 2009 tot een succes te maken.

Het startschot van Rondje Ameland is traditiegetrouw om 5.00 uur bij ontmoetingscentrum Ons Hol in Hollum. Via de Oranjeweg voert de route langs de vuurtoren en via het badstrand ronden de wandelaars de kop van het eiland. De zuidgrens wordt genomen via de waddendijk en bij de pier van Nes is het eerste rustpunt.
Via het Oerd komen de lopers ter hoogte van paal 21.6 op het Noordzeestrand. Dan volgt een etappe van 17 kilometer over het strand. Via Finnegatspad, het Rietpad en het Engelsmanduun, ten noorden van Hollum, gaan de deelnemers door de duinen terug in de richting van het dorp waar op het Zwaneplein het Rondje compleet is en de deelnemers muzikaal onthaald worden.
Alle mensen op verzorgingsposten onderweg, de bemanning van het centrale punt in de Zwaan, de chauffeurs van de bezemwagen, de EHBO’ers en de medaille uitdelers werken als vrijwilligers aan dit evenement mee. De organisatie zoekt nu nog naar enkele EHBO’ers.

>>>kijk hier naar de foto’s van vorige Rondjes Ameland

>>>lees hier over het twaalfde Rondje Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *