Rondje Ameland nummer 22

HOLLUM – De 22ste editie van Rondje Ameland is vanmorgen bij het krieken van de dag gestart. Om 05:00 uur gingen van de 375 aangemelden er 341 met poncho's en regenschermen op pad. Op weg naar het bos, badstrand, Suudwest, op naar de eerste verzorgingspost bij de pier onder de rook van Nes. Het zou gaan opklaren, beloofde de spreekstalmeester en starter van de tocht van bijna 50 kilometer rond het eiland. Er is ook kans op onweer en dat deed de organisatie briefjes uitdelen met advies wat te doen als de donder komt. Piet Paulusma voorspelt een doorbrekende zon in de loop van de dag.

Om 10:00 uur is de start van de 25 kilometer tocht, het halve Rondje. Daar hebben zich 440 lopers voor aangemeld.

Om 05:00 uur miezert het. Het eerste deel van Rondje Ameland is fris van de koude regen en dat zal de rest van de monsterwandeling er niet gemakkelijker op maken. "Kun je ook zorgen voor mooi weer?" is een van de vragen die bij de registratie aan de start aan een van de vrijwilligers wordt gesteld. Honderd mensen zijn vrijwilllig in touw om het voor de bijna 800 deelnemers tot een onvergetelijke dag te maken. Voor mooi weer kunnen ze niet instaan, maar ze gaan zeker bijdragen aan een goede verzorging en vrolijke sfeer. 

"Hoi mam!", zegt een van de deelnemers tegen mams, die tussen het publiek aan de kant staat. Moeke loopt niet mee. Zij wuift haar dochters uit en wenst ze een goede tocht.

De 23ste editie van Rondje Ameland is op 1 juni 2019. Op 1 januari 2019 start de inschrijving via de website van Rondje Ameland.

bekijk hieronder het filmpje van Ameland Vandaag van de start om 05:00 uur en vergeet niet te delen, duimpje op te geven, een reactie te plaatsen en te abonneren op het kanaal

 lees hier meer over Rondje Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *