Geel Wit sluit af met zege op Nieuw Roden

BUREN – Geel Wit heeft de competitie afgesloten met een 3-1 overwinning op Nieuw Roden. De zege was, over de gehele wedstrijd gezien, verdiend.

De basis ervoor werd al gelegd in de openingsfase. In de derde minuut schoot Jan Ytsma op de lat, de bal kwam bij Jurjen Metz die zijn inzet zag gekeerd door de doelman. Meteen daarna kwam dia bal via Jurjen Metz bij Bente Bonthuis, die de 1-0 binnen schoot.

Geel Wit domineerde in de beginfase. Een schot van Pieter Kiewiet eindigde op de vuisten van de keeper Femko de Vries en een kopbal van Sander Graafsma ging net naast.

Daarna nam Nieuw Roden het initiatief over, zonder echt gevaarlijk te worden. Het doelpunt in de 28-ste minuut kwam dan ook min of meer als een verrassing, al was het afstandsschot van Jurriaan Kampen daarom niet minder fraai.

Vlak voor de rust kwam Geel Wit opnieuw op voorsprong. Kayan Kiewiet wurmde zich langs diverse tegenstanders en kwam zo voor de keeper, die hij met een laag schot passeerde. Meteen daarna had het overigens alweer gelijk kunnen staan, maar een schot uit een vrije trap eindigde op de lat.

De tweede helft kende weinig hoogtepunten. Na tien minuten kreeg Danny Metz een kans. Hij probeerde de bal over de keeper te lobben, maar die kon er nog net bij.

De wedstrijd werd onvriendelijker en dat ging ten koste van drie gele kaarten voor Nieuw Roden. Uit een vrije schop mikte Bjorn Wijnberg in de 74-ste minuut op de lat. Jan Ytsma stond klaar om de rebound raak te knikken.

Het duel eindigde met een vervelend incident toen assistent-scheidsrechter Marchel Kolk van Geel Wit het letterlijk aan de stok kreeg met Jurriaan Kampen. De grensrechter wilde het nemen van een hoekschop verhinderen omdat de bal niet in de cirkel lag. Daarbij raakte hij met de vlag de speler, waarna beiden met verhitte hoofden tegenover elkaar kwamen te staan en door de arbiter naar de douche werden verwezen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Mark Molenaar (Kevin Kiewiet, 51), Pieter Kiewiet; Dennis Molenaar (Christian Smid, 20), Sander Graafsma, Jan Ytsma; Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz.