Rondje Ameland nummer 21 en Halfje RA

HOLLUM – Onder ideale omstandigheden ging Rondje Ameland op 4 juni om 5.00 uur van start. Het wandelevenement is bijzonder vanwege het niet tornen aan de RA-principes. Er wordt om 5.00 uur gestart en wie voor 17.00 uur binnen is bij de finish op het Zwaneplein in Hollum ontvangt een medaille. Wie na die tijd arriveert, omdat hij onderweg heeft gerust of op een andere manier tijd heeft verspeeld, mist de medaille. Tot die tijd is er ook massage en muziek op het plein en is het feest bij de finish. Er is onderweg geen muziek en theater, maar zonsopkomst, fluitende vogels, een dijk, weilanden, duinen, Oerd en strand die al voor genoeg vertier en indrukwekkende beelden zorgen. Onderweg zijn verzorgingspunten waar voor alle deelnemers eten en drinken en een vriendelijk woord te halen is en de EHBO is gedurende het hele Rondje op z'n qui-vive.

Rondje Ameland nummer 21 en Halfje RA op zaterdag 10 juni

De organisatie kondigt aan dat er tóch een verandering in de opzet is. Het werd bij de start van nummer 20 al gemeld: er komt een Half Rondje Ameland van 25 kilometer. Op 10 juni 2017 is dus een heel Rondje Ameland, hèt Rondje Ameland van bijna 50 kilometer. Wandelliefhebbers voor wie dat net te veel is, kunnen inschrijven op Halfje RA.

Inschrijven voor Rondje Ameland 21 en Halfje RA start aan het begin van het nieuwe jaar. 

Op het filmpje staart de feestelijke start van nummer 20.

 lees hier meer over Rondje Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *