Rondje Ameland is vol

HOLLUM – Rondje Ameland is vol. De inschrijving voor editie 2010 is gesloten, laat Edwin Drost van het Rondje weten.
De inschrijving sluit bijna een maand voor sluiting van de officiële inschrijvingstermijn.
Drost: “Het maximum aantal deelnemers van 400 is reeds bereikt. Nog niet eerder schreven zich zoveel mensen in en nog niet eerder heeft de organisatie zo ver voor de tocht de inschrijving moeten sluiten.” De wandeling van bijna 50 kilometer rond het eiland wordt 5 juni gelopen.
De organisatie werkt dit jaar niet met een reservelijst. Aspirant deelnemers moeten dus wachten tot Rondje Ameland van volgend jaar die op 11 juni 2011 gelopen wordt.

Op 5 juni 2010 wordt het het 14e Rondje Ameland gelopen. De organisatie heeft per deze editie maatregelen genomen om ‘Zwart Lopen’ tegen te gaan. Bij het dertiende Rondje constateerde de organisatie meelopers die niet het inschrijfgeld betaalden maar wel meesnoepten van de verzorgingsposten en profiteerden van andere faciliteiten. Elke ingeschreven deelnemer ontvangt bij het krieken van de dag op 5 juni een armbandje als controlemiddel.

>>> bekijk hier de foto’s van alle Rondjes Ameland

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *