Haal an Antje roeit in IJmuiden

IJMUIDEN – Afgelopen zaterdag nam roeiteam Claas Sipkes in de Haal an Antje deel aan de 10 mijl van IJmuiden.
Dit is de eerste race die meetelt voor het NK sloeproeien en geldt als een goede voorbereiding op de Harlingen-Terschellingrace.

De Haal an Antje startte in de 10e groep samen met de brandweerploeg Ben Vossenaar uit Rotterdam en Sterke Sietse uit Harlingen. Het was mooi weer, met een matige wind. “De rook van de hoogovens ging naar het Noordoosten, zodat we geen last van de stank hadden,” vertelt Ysbrand de Jong van Claas Sipkes.
“Bij de start raakte de riemen van Ben Vossenaar en Sterke Sietse in elkaar als mikado, waardoor de Haal an Antje een kleine voorsprong had. Maar al vrij snel kwam de brandweer boot om ons heen. In vorige ontmoetingen was deze boot geen partij voor ons, maar nu waren de rollen omgedraaid en ze lieten ons snel achter zich. Het damesteam Geen Zee te Hoog! startte 3 minuten na de Haal an Antje en kwam al snel opzetten. Op 2700 meter voor de keerboei haalden ze ons in. Pas na de keerboei haalden we de langzamere boten in en we werden slechts één keer ingehaald door een snellere boot.
Met een mooie eindsprint kwam de Haal an Antje na 1 uur 48 minuten 34 seconden over de finish.”
Er deden 19 dames- en 50 herenteams mee. De einduitslag was een 25e plaats met een vermogen van ruim 86 Watt.
De bootbezetting was als volgt:
Pieter (Sam) Faber stuurman
Slagroeiers: Wim Engels en Johan Metz
2e doft: Casper Kruizinga en Martin Kooiker
3e doft: Ysbrand de Jong en Theodoor Kooiker
4e doft: Jan van der Laag en nieuwkomer Peter Oud

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *