Rôggefeest Ameland 30 jaar

NES – Rôggefeest Ameland is al 30 jaar een cadeautje aan de toeristen. Het is een dag vol straattheater en muziek. Prachtig weer (meestal), vele bezoekers, een programma vol verrassingen en een stemming om te zoenen. Dàt is het Rôggefeest: een afwisseling van kleine en grote hoogtepunten. Wat begon in 1987 vormt elke eerste vrijdag van augustus een feest. 

Programmaboekje

De 30e editie is op 5 augustus 2016.

De acrobatische shows, vuurspuwende draken, percussie, circustheater, straatcabaret, kolderieke scènes, ontroerend poppentheater, clownerie, levende beelden en nog veel, veel meer staan in het programmaboekje dat bij de entreepoortjes is te verkrijgen. 

Amelander aandeel

Het Amelander aandeel aan het programma is als vanouds groot. Overdag en ’s avonds komen vele Amelander muzikanten voorbij. Tijdens de traditionele Rôggeparade – de bands gaan op boerenkarren door het dorp en stoppen hier en daar voor een kort optreden – zijn de muzikale talenten van Ameland ruim vertegenwoordigd. Het muziekspektakel sluit het middagprogramma af en is de opmaat voor het feest dat in de café’s van Nes tot in de kleine uurtjes wordt voortgezet.

Polsbandjes

Het centrum van het dorp Nes is deze dag vanaf 10.00 uur afgezet met entreepoortjes. Diverse Amelander verenigingen werken samen met Stichting Rôggefeest en bemannen de toegangshekken. Rôggefeestgangers kunnen voor zes euro een polsbandje aanschaffen voor een hele dag straatacts, muziek en plezier. Voor kinderen tot 4 jaar is de entree gratis polsbandje. Het terrein voor de HUBO is deze editie ingericht voor de jeugdige bezoekers. Volwassenen betalen € 6,– en kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen voor € 4,– een hele dag van het straatfestival genieten. De voorverkoop bij de VVV is vandaag begonnen.

Sfeervol

Rôggefeest, dat vijf jaar geleden zijn 25-jarig bestaan groots vierde en voortgaat op de dertig jaar geleden ingeslagen feestelijke weg is uitgegroeid tot het grootste straattheaterevenement van Ameland. "Het meest sfeervolle straatfestival van Nederland", staat er op de Röggefeestbrochure.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan een straatfestival niet draaien en het Rôggefeest heeft steun van een heel leger aan mensen die sinds jaar en dag of sinds kort meehelpen. De werkzaamheden zijn divers: ze hangen vlaggetjes op, plaatsen hekken, zorgen voor de fietsenhekken, plaatsen plaszuilen en ruimen ze weer op, verplaatsen de bloembakken en zetten ze weer terug en ze sluiten tapinstallaties.

Fotowedstrijd

Deze dertigste editite heeft het Rôggefeest een fotowedstrijd uitgeschreven. Wat is uw mooiste Rôggefeestmonent? Zet dat op de foto en upload die via de Roggeapp op de Facebookpagina van 't Rôggefeest. Er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een weekendje voor twee personen in Hotel Nes.

⇒ lees hier over de geschiedenis van het Rôggefeest

bekijk hier de foto's van het Rôggefeest van een eerdere editie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *