Rôggefeest Ameland 2016

NES – Het Rôggefeest is weer voorbij, al is het om 23.00 uur nog lang niet afgelopen. Dan begint het feest met de bands, solisten en dj’s in de kroegen en op de terrassen. Het klinkt knalt en knettert door de straten van Nes, Sarah zingt bij Binnen en Jelle B met Timmy the Moocher op het Kerkpleintje en dat is nog lang niet alles.

Straatfestival

Overdag was het straatfestival met de acts in de Torenstraat, Rixt van Doniastraat en Reeweg, de Bluesheat staat aan de Marten Janszenstraat en de Men in Black bij de Herberg. De laatste twee muzikantengroepen zijn ankerpunten in het programma. Zonder Men in Black geen Rôggefeest en zonder de Bluesheat Bluesband zou de middag toch wat kaal zijn.

Geraasmakers

Topper voor de kinderen was de workshop geraasmakers op Torenshoogte. Heel veel kinderen liepen met zo’n versierde stok: een oude knuffel in de top, stuk van een kralengordijn om de stok geslingerd en verder versierd, met kroonkurken en alufolie bakjes. Andere kinderen hadden een kleurige vlinder op de wangen en de kleintjes zaten op het gras voor de poppenkast. 

Rôggeparade

Rôggefeest is een feest voor jong en oud, met de Rôggeparade als een van de hoogtepunten en aanloop naar het avondprogramma.

En daarna bleef het nog lang onrustig in Nes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *