Roelof Kunst tijdelijke directeur VVV Ameland

NES –VVV Ameland krijgt per 1 oktober Roelof Kunst als tijdelijke directeur. Kunst is lid van de Raad van Toezicht van de VVV. Hij wordt voor minimaal 6 maanden gedetacheerd als directeur. “Naast het waarborgen van de continuïteit en het afronden van het reorganisatieproces heeft de heer Kunst de opdracht de aanstelling van een nieuwe directeur voor te bereiden,” laat de VVV weten.
Huidige directeur Pieter Smit heeft in de Algemene Ledenvergadering van de VVV Ameland op 4 juni bekend gemaakt zijn werkzaamheden als directeur van deze organisatie per 1 februari 2009 te beëindigen. Vanaf 15 september werkt hij twee dagen per week.

Sinds het aantreden van de nieuwe Raad van Toezicht heeft deze zich gebogen over de toekomstvisie van de VVV en de invulling van de directie na het vertrek van Pieter Smit. In het kader van de door de huidige directie reeds ingezette reorganisatie, heeft de Raad van Toezicht besloten om de directie terug te brengen tot één persoon. De Raad van Toezicht zag in José IJsseldijk, de adjunct directeur, een goede kandidaat voor de directeursfunctie. “José is nauw betrokken geweest bij het vormgeven van de nieuwe structuur en de reorganisatie van de VVV Ameland. José heeft echter kenbaar gemaakt deze functie niet te ambiëren,” meldt de VVV. De functie van adjunct directeur komt in de toekomst te vervallen. IJsseldijk heeft inmiddels besloten een functie elders te accepteren en de VVV per 1 oktober te verlaten.

Tot 1 oktober is Roelof Kunst (47) commercieel directeur van Royal Goedewaagen te Nieuw Buinen. De afgelopen 20 jaar is hij werkzaam geweest binnen de consumentenmarkt voor verschillende A-merken waaronder Gran Dorado/Landal. Bij deze bedrijven heeft hij invulling gegeven aan de disciplines consumer communication/marketing, sales en/of algemeen management.

Pieter Smit legt per 1 oktober zijn directiewerkzaamheden neer. Hij blijft tot 1 februari nog in dienst van de VVV Ameland. De Raad van Toezicht heeft met Smit afspraken gemaakt dat, indien nodig, een beroep op hem kan worden gedaan. Te zijner tijd wordt op gepaste wijze afscheid genomen van Pieter Smit,” laat de VVV nog weten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *