Rode Kruis cursus ‘EHBO bij kinderen’

LEEUWARDEN – Rode Kruis cursus ‘EHBO bij kinderen’ tegen actieprijs.

Het Rode Kruis organiseert in de oktober in Groningen, Friesland en Drenthe cursussen ‘EHBO aan baby’s en kinderen’ tegen een gereduceerd tarief van 75 euro per persoon. De cursussen beslaan twee zaterdagen en worden gegeven in Leeuwarden, Sneek en Hoogeveen.

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen naar de Spoedeisende Hulpafdeling gebracht. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe vaak gebeurt het niet dat een kind een schaafwond of een snee heeft? En wat te denken van een kind dat een verkeerde fles pakt en schoonmaakmiddel binnen krijgt? Als ouder kun je niet altijd alles voorkomen. Wel is het prettig om te weten wat je kunt doen om te helpen. Daarom heeft het Rode Kruis speciale cursussen ‘EHBO aan baby’s en kinderen’.

Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers een kind reanimeren en eerste hulpverlenen bij onder andere bewusteloosheid, bloedingen, brandwonden, vergiftiging,  koorts en koortsstuipen,  letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, een vinger tussen de deur of een voorwerp of vuiltje in neus, oor of oog. De cursus wordt afgesloten met een Europees erkend Rode Kruis certificaat, dat ook is goedgekeurd door de rijksoverheid voor gastouders. Handig om te weten is bovendien dat sommige zorgverzekeraars de kosten van een EHBO-cursus geheel of gedeeltelijk vergoeden. Meer hierover is te vinden op de website van het Rode Kruis.

De cursusdata zijn: 11 & 18 oktober in Leeuwarden en 18 & 25 oktober in zowel Groningen als Hoogeveen. Voor meer informatie of aanmelden kan men mailen naar eerstehulpregionoord@redcross.nl of kijken op de site shop.rodekruis.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *