Rob Barel Amelands kampioen

NES – Triatleet Rob Barel is de winnaar van het Open Amelands Kampioenschap cross triathon. De 53-jarige sportman – hij start met startnummer 1 – won vorig jaar ook al, net als in 2008 en 2007. In 2006 werd hij derde maar in 2005 stond Barel ook op de hoogste plek.

Bij de dames wint Ingrid van Lubek. Zij won in 2005, 2006 en 2008. In 2007 werd ze tweede en in 2009 deed ze niet mee. Van Lubek lag vorig jaar om deze tijd in het kraambed.

De organisatie van de Tri-Ambla had een prachtige dag uitgekozen voor de cross triathlon. Eerder deze week bleek dat het water van de Waddenzee erg snel in temperatuur was gedaald. De temperatuur schommelde rond de 14 graden waardoor een wetsuit verplicht werd gesteld. De wedstrijdtriatleten gaan om 12.00 uur het water in. Hun eerste meters in het waddenwater ogen als een dans.

>>> foto’s van de Tri-Ambla zijn te zien op de website van Jan van Os en Jantina Scheltema  en Anja Brouwer

>>> lees hier over de Tri-Ambla 2009

Download hier de Ameland iPhone app 

of bezoek de mobiele website
www.ameland-actueel.nl (werkt alleen op een smartphone) en neem het Ameland nieuws mee in je binnenzak.Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *