Ring na zes jaar gevonden in weiland

Geplaatst op: 23 augustus 2012 - Categorie: Alles & Algemeen

Jacob de Boer met ring - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM – Zes jaar lang liep Jacob de Boer zonder zijn trouwring. Hij was hem krijtgeraakt in het weiland aan het Kerkepad bij Hollum en een nieuwe laten maken was er nog steeds niet van gekomen. Vorige week kreeg De Boer zijn ring plotsklaps terug, nadat zijn neef hem op Anton Pieter Brouwer uit Ballum had geattendeerd. Brouwer heeft een metaaldetector om in de grond metalen kleinoden op te sporen. Het is zijn hobby en neef Karel de Boer had hem wel eens zien lopen met het ding.

Brouwer ging samen met De Boer naar het weiland en daar legde De Boer uit waar hij dacht dat de ring moest liggen. Hij wist het vrij secuur, omdat hij zich herinnerde wat voorafging aan het gemis. Hij had in het land een schaap geassisteerd bij het lammeren en na de klus had de hobbyboer zijn handen aan het gras afgeveegd. Toen moet het gebeurd zijn, wist De Boer, toen moet de ring zijn afgegleden. Al die jaren keek hij regelmatig op de paar vierkante meter waarvan hij vermoedde dat die zijn ring verborg en nooit vond hij hem. Totdat hij met Brouwer het land in liep en de detector het werk liet doen. Binnen een minuut begon het instrument te piepen en binnen twee minuten had Brouwer de ring uit de aarde gevist. Hij lag enkele centimeters diep in de zode, onzichtbaar voor het oog, maar niet voor de metaaldetector.

Jacob de Boer vindt het prachtig dat hij zijn ring terug heeft, zijn vrouw Coby ook. Ze zijn hobby schatspeurder Anton Pieter Brouwer dankbaar.

>>> dit verhaal is toegevoegd aan de verzameling Ameland Verhalen

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?