Reprise Oerdritten met juttersverhalen

BALLUM – De Strandexpress van Piet van Tuinen maakt deze zomer drie bijzondere strandritten. Het zijn Oerdritten met verhalen over het strand van Ameland en over jutten en jutters, zoals die in 2019 zeer succesvol zijn uitgevoerd. Bij de start en op de stopplaatsen is trekharmonica muziek en halverwege is er voor iedereen een bekertje koffie, thee of limonade met wat lekkers erbij.

De opstapplaats is Strandopgang Nes. Piet van Tuinen start daar met een verhaal over de traditionele Amelander Oerdritten. Dan gaat de Strandexpress over het strand richting het oosten.

Bij paal 21 vertelt Selma Dubbeld het wonderlijke waargebeurde verhaal over jutters en juttersgoed en waarom die plek ook wel ‘Lourdes op het Oerd’ wordt genoemd. De Strandexpress gaat daarna naar de Ho’n, het oostelijkste puntje van het eiland. Daar vertelt Joke Mosterman waar al dat juttershout is gebleven. Op de Ho’n is ook tijd om in deze prachtige omgeving rond te stappen. 

De Oerdritten zijn een samenwerking van Strandexpress en vertelgroep Ameland Vertel!

Inclusief de verhalen, die elk in een kwartier worden verteld, duurt deze Oerdrit ongeveer drie uur. 

De Oerdrit kost € 27,50 inclusief koffie en koek. Een plaatsje reserveren kan via de website van Strandexpress of via VVV Ameland.

Bellen voor reserveren kan ook: 0519 554116 of 06 538 38 512

Oerdritten met juttersverhalen

  • 4 juni 2023 om 14:00 uur vanaf Strandopgang Nes
  • 16 juli 2023 om 14:00 uur vanaf Strandopgang Nes
  • 13 augustus 2023 om 14:00 uur vanaf Strandopgang Nes
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *