Rentmeesterschap over ons eiland

BALLUM – Op 22 maart is er in de consistorie van de hervormde kerk in Ballum een forumdiscussie met als thema: ‘Rentmeesterschap over ons eiland’.

De forumleden zijn: Nico Oud (wethouder), Cinto Prosperi (directeur VVV Ameland), Anneke Touwen (CDA-fractielid), Theo Kiewiet (Groene Hovenier), Hartmut Ebmeijer (theoloog) en Janos Schellevis als forumleider.

De mens beheert, overheerst en exploiteert de natuur. Het leefmilieu van onszelf en al wat geschapen is. Verschillende manieren van omgaan met de natuur, die ook op ons eiland aan de orde zijn vanwege tegengestelde belangen. Zijn we zelf goede rentmeesters van ons eiland? Hoe was dat vroeger en is het nu? Hoe gaan wij om met toerisme en het milieu? Wat betekend duurzaamheid voor het eiland?

Wij proberen plaatselijke forumleden uit verschillende invalshoeken te vinden en hun diverse stelling voor te leggen. Deze stellingen zullen aanleiding geven voor een boeiende discussie tussen de forumsleden maar ook voor het publiek is er de mogelijkheid om actief deel te nemen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *