Regenboogvlag op Ameland

LEEUWARDEN – Wie plant de eerste regenboogvlag op Ameland? In heel Fryslân staan er al meer dan 800 vlaggetjes en ze staan ook op Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog. Op Ameland hangt er nog geen. Moeders en vaders van de regenboogkinderen roepen Amelanders op een vlag te planten op de digitale kaart en om in aanloop naar Roze Zaterdag een regenboogvlag uit te hangen.

"Op 27 mei 2020 werd Fryslân officieel Regenboogprovincie. Een mooi vervolg daarop is dat Leeuwarden dit jaar op zaterdag 16 oktober ‘Roze Zaterdag’ organiseert. Een inclusief en kleurrijk feest met bezoekers en acts uit binnen- en buitenland waar ‘de kracht van diversiteit’ gevierd mag worden.Wij, Moeders en Vaders van Fryslân, willen Friesland én de rest van Nederland permanent nóg een beetje mooier en inclusiever maken. Dit gaan we doen door overal Regenboogvlaggen te laten wapperen tussen 11 en 16 oktober. Én door zoveel mogelijk mensen te inspireren om een digitale vlag te planten op de vlaggenkaart."

De vlaggenkaart is te vinden op de website Regenboogvlaggenvoorfryslan.frl 

Het lukt vast om voor 11 oktober nog een paar vlaggen op de kaart van Ameland te krijgen.

Gemeente Ameland heeft al een regenboogvlag, hij staat alleen nog niet op de digitale kaart.

⇒ lees Ameland vlagt in regenboogkleuren

Koop hier uw regenboogvlag

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *