Redenen om je woning te voorzien van rolluiken

– IM – Rolluiken zijn een populair type buitenzonwering voor veel huiseigenaren. Dit komt door de diverse voordelen. Van volledige verduistering en goede isolatie tot de inbraak vertragende functie. In dit artikel gaan we dieper in op de redenen waarom rolluiken een goede toevoeging zijn aan jouw woning op Ameland.

Volledige verduistering

Niet iedere vorm van raambekleding of zonwering kan een kamer volledig verduisteren. Dit is dus een belangrijk voordeel van rolluiken. Wanneer je de luiken dicht doet, kan het zelfs midden op een zonnige dag volledig donker worden in de (slaap)kamer.

Goede warmte-isolatie

Wist je dat je met de aanschaf van rolluiken kunt besparen op je hoge energierekening? Dit komt door de isolerende werking van de buitenzonwering. Wanneer je de rolluiken dicht doet in de winter, kan er minder warmte via de ramen ontsnappen én minder kou van buiten naar binnen komen. Hierdoor hoef je minder hard te stoken en gaat het energieverbruik omlaag. Dat is goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor jouw portemonnee. In de hete zomerperiode gebruik je de rolluiken om de warmte juist buiten te houden. Bekijk onze website als je meer wil weten over het isoleren en besparen met rolluiken.

Geluidsisolatie

Naast de warmte-isolerende werking, hebben kwalitatieve rolluiken een goede geluidsisolerende werking. Als je aan een drukke weg woont, kun je de luiken dus ’s avonds dicht doen voor minder geluidsoverlast. Dat draagt bij aan een ontspannen sfeer en een betere nachtrust.

Bescherming tegen weersinvloeden

Op een eiland zoals Ameland kan het behoorlijk hard waaien. Dan is het wel zo fijn als de buitenzonwering hier tegen bestand is. Rolluiken zijn erg sterk en bestand tegen allerlei weersinvloeden. Het kan jouw ramen tegelijkertijd beschermen tegen hagel en stormbuien. Op deze manier kun je het risico op schade verkleinen.

Duurzame aankoop

Kies voor rolluiken van goede kwaliteit om te genieten van een product met een lange levensduur. Zo weet je zeker dat ze niet snel aan vervanging toe zijn en dat je een duurzame aankoop doet. De goede isolatiewaarde en bescherming tegen diverse weersinvloeden dragen natuurlijk ook bij aan het duurzame aspect. Wist je dat er zelfs rolluiken verkrijgbaar zijn die werken op zonne-energie? Het is de moeite waard om je hier in te verdiepen.

Inbraak vertragend

Tot slot hebben rolluiken met anti-optilveren een inbraak vertragende werking. Met deze aankoop maak je de woning dus weer een stuk veiliger. Je kunt met een gerust hart gaan slapen of op vakantie gaan.

– Ingezonden Mededeling – 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 821

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *