Reddingzwemmers steken wad over

BORKEN – Een groep reddingzwemmers uit Borken, in Duitsland net over de grens bij Winterswijk, zwemt zaterdag 25 september van Holwerd naar Ameland. Ze starten bij de pier van Holwerd en komen bij Buren aan op Ameland.

Een groep van 35 geoefende zwemmers waagt de oversteek, begeleid door drie reddingsboten waaronder de KNRM boot van Ameland. De start is in de voormiddag gepland en Nils Becker van de Wasserrettungs-Organisation Borken verwacht dat de zwemtocht vier tot zeven uur zal duren.

Becker vertelt dat de zwemmers al sinds 1984 om de vijf jaar naar Ameland komen  maar wie de zwemmende oversteek bedacht is onbekend.  Alle zwemmers zwemmen het hele stuk in groepjes bijelkaar. Ze dragen een wetsuit en flippers, zonnebril, handschoenen en neopren sokken.

De groep logeert op Ameland in groepsaccommodatie De Paasduin van Leo en Anita Kiewied.

Download hier de Ameland iPhone app 

of bezoek de mobiele website www.ameland-actueel.nl (speciaal voor de andere smartphones) en neem het Ameland nieuws mee in je binnenzak.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *