Reddingbootdag Ballum druk

BALLUM – Tijdens de Reddingbootdag van zaterdag 2 mei was het een drukte van belang. Elfhonderd mensen bezochten de Ballumer Bocht en velen van hen maakten een vaartochtje mee met de Anna Margaretha en de Maria Hofker.

Het hele jaar staat het materieel van de Redding Maatschappij achter gesloten deuren opgeborgen en de reddingacties vinden vaak buiten het gezichtsveld van het publiek plaats. Behalve op Reddingbootdag. Dan gaan alle deuren open voor het publiek en mogen bezoekers, wanneer het weer het toelaat, meevaren met de snelle reddingboten en kunnen ze kennis maken met de vrijwillige bemanningen.
Ieder jaar krijgen donateurs van de KNRM (Redders aan de wal) de gelegenheid om van dichtbij te bekijken hoe de redders hun werk doen. Velen maakten daar zaterdag 2 mei dankbaar gebruik van.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *