Recordkoude nacht?

WAGENINGEN – De nacht naar dinsdag gaat mogelijk recordkoud verlopen. De laagste novembertemperatuur gemeten in deze eeuw was -8,3 graden in Eelde op 27 november 2010. MeteoGroup verwacht dat het in de nacht naar dinsdag in het binnenland zeer lokaal nog iets kouder kan worden.

Oorzaak

Een hogedrukgebied ligt pal boven Nederland en er waait een noordoostelijke wind. Zo stroomt koude en ook zeer droge lucht binnen. Kraakheldere nachten en stralend zonnige dagen zijn het resultaat. 

Temperaturen

Vanmiddag wordt het rond 4 graden. Komende nacht wordt het ijskoud met minimumtemperaturen tussen -8 graden in het oosten en noordoosten en rond -3 graden aan de kust. Morgenmiddag wordt het slechts 2 of 3 graden maximaal. 

Record?

Mocht het ergens in Nederland kouder worden dan -8,3 graden, dan wordt het kouderecord van november voor deze eeuw verbroken. In de vorige eeuw is het nog een stuk kouder geweest. Zo was er in 1921 twee dagen op rij sprake van -15 graden eind november in De Bilt.

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *