Reactie Huizeling op: “CDA kan wel…”

BALLUM – Op 4 september schreven we over de verkiezingsstrijd die was losgebasten. Hieronder nogmaals dat bericht met daaroner het commentaar van Amelander PVV-voorman Albert Huizeling. Mocht iemand van het CDA of iemand anders commentaar op dit commentaar hebben, dan graag via mailadres jjong@persbureau-ameland.nl (Uw redacteur van PA doet het even op deze manier in plaats van te bellen en om commentaar te vragen, vanwege tijdelijk verblijf in het buitenland)

Dit was het bericht:

"Op Ameland raken voorzichtig de aanplakborden voor verkiezingsposters gevuld. Vorige week nog lazen we een tweet van @PietTFaber: 

#PVV plakaat van aanplakbord gehaald. Niet netjes, ondemocratisch. Ben het niet eens met Wilders, maar wel voor vrijheid van meningsuiting.

Kennelijk werden er affiches van het bord gescheurd. Deze week doet zich een ander fenomeen voor: op een aanplakbord met nog wel ruimte voor zeker vier partijplakkaten, menen de PVV-plakkers dat hun affiche het beste uitkomt als die over het neusje van Buma is geplakt. We zagen het in Holllum en in Ballum. Is dat in Nes en Buren ook het geval?

Piet Faber reageert 2 september weer op Twitter: @PietTFaber Wie het #PVV plakaat van het bord haalde is niet bekend! Wel wie het 2e PVV plakaat over een #CDA plakkaat plakte Dit kan niet op #Ameland:

Dit is (letterlijk) het commentaar van Albert Huizeling:

"Ja deze actie is van mijn persoon omdat ik de bal terug kaats wat CDA Ameland bij provinciale verkiezingen bij mij heeft geflikt!! CDA kan wel oprotten op Ameland want dit is een partij zonder mening die alleen maar Ambtenaren willen behouden in het gemeentehuis en vooral wethouder OUD kan ook beter zijn biezen pakken in 2014 want dan kom ik op de proppen."

Dit is de – ongecensureerde – reactie van Jan Theulings van (voorheen) Model Spoor Ameland:

"Hieronder mijn reactie op het artikel: Het CDA kan wel oprotten.

Ben absoluut niet politiek actief. De reden: standaard kenmerken van politici zijn nl. dat ze redeneren vanuit hun eigen meestal kortzichtig referentie beeld, uitzijn op macht, te graag voor andere mensen denken wat goed voor ze is en overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Op Ameland blijkt dit niet anders te zijn. Mijn ervaring met de heer N. Oud is dat hij dingen riep in de Leeuwarder Courant waarvan hij later moest bekennen dat hij dit van horen zeggen had en om met zijn eigen woorden te spreken het dossier niet gelezen had. Verder bleek (schriftelijk aantoonbaar) dat onder zijn verantwoording men jarenlang vergeten was om huisnummers op de Achterdijken te Nes te registreren. Zodat het tot voor kort niet mogelijk was op een gedeelte van het industrieterrein een bedrijf te registreren. Je kunt je dus inderdaad een aantal vragen stellen over zijn functioneren. Maar of het met een PVV wethouder beter wordt is ook de vraag. Gezien het woord gebruik in het commentaar van dhr. Huizeling. Het blijkt goed overeen te komen met mijn eerdere opmerking hierboven in de kenmerken over politici: het uitzijn op macht…."

Marijn Oud reageert op de uitspraken van Albert Huizeling via Twitter: 

" Sjonge jonge, met dergelijke uitspraken hoor je niet in de politiek thuis! #enooknogondernemer"

Bekijk hier de uitslagen op de digitale kaart van de LC.

Albert Huizeling reageert nogmaals via Facebook (integraal en ongecorrigeerd overgenomen):

"Na een hoop ophef over de verkiezingstrijd op Ameland en mijn reactie van mijn persoon tegenover CDA Ameland even dit op eigen titel.

Amelanders

Wij leven op Ameland en als iemand wat wil zeggen dan mag dit hier op ons mooie Ameland.

Mensen moeten niet bang zijn voor reactie vanuit een Ambtenaren gemeenschap waar machtsposities worden misbruikt en u als burger zich ondergeschikt voelt.

Maar als dit aan de kaart word gesteld door iemand die jaren in deze ambtelijke wereld heeft gewerkt binnen gemeente Ameland en tegen muren aan liep en op appel moest komen doordat een een stukje van mij in de Leeuwarder Courant werd geplaatst over de verhoging van toeristenbelasting op Ameland (wat ook nog in een openbare raadsvergadering te horen was) en mijn persoon te horen kreeg als ik nog zoiets doe dan er een heel duidelijk en kort gesprek word gevoerd zal worden aldus de secretaris van Amelkand in opdracht van personen boven hem.

Dan restte mij maar 1 keuze de eer bij mij zelf houden en in dit voorjaar 2012 zelf ontslag te nemen.

Nu ben ik van mening dat er veranderingen moeten komen in deze ambtelijke wereld er is een reorganisatie geweest maar hoeveel ambtenaren zitten nu nog steeds op dit gemeentehuis.

Blijkbaar is een vriendje van of familielid belangrijker om die aan het werk te houden binnen deze ambtelijke wereld waar vele banen werden gecreëerd door de vele regelgevingen u als burgers van Ameland die allemaal moeten boeten voor het wanbeleid wat nu gevoerd word door dit huidige College.

Ons geld word over de balk gegooid voor projecten die samen met andere Waddeneilanden moeten worden gerealiseerd dit kost miljoenen en waarom om Ameland zelfstandig te houden en herindeling tegen te gaan met behoud van hun eigen zetel in de raad.

Laat u zich niets wijs maken door deze gigantische ambtelijke molen en dit huidige College.

Wij leven nu in een Crisis waar wij alleen uitkomen door zuinig te zijn, Maar dan moeten wij als Amelanders niet worden tegen gewerkt door de politiek en hun Ambtenaren."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *