Rabobank pakt uit als sponsor van Leeuwarden-Fryslân 2018

LEEUWARDEN – Mede namens de Friese Rabobanken tekenden de directies van Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland en Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 zojuist een partnerovereenkomst. Met deze overeenkomst verbinden de Friese Rabobanken, en Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland in het bijzonder, zich aan diverse projecten die in het cultuurjaar worden geïnitieerd.

Voor en door de ‘mienskip’

Edwin Meijer, directeur Bedrijven bij de Rabobank lichtte toe dat de Rabobank sinds jaar en dag een belangrijke sponsor in Fryslân is voor vele culturele en sportieve activiteiten. ,,Daarmee geven wij vele projecten in de mienskip een steuntje in de rug. Ook het jaar 2018 staat bol van de activiteiten die Leeuwarden en onze provincie op de kaart zetten. Het is dan ook passend ons als Rabobank te verbinden aan dit bijzondere cultuurjaar.”

Daarbij is het volgens Meijer van belang dat Fryslân zich profileert als culturele en innovatieve provincie: ,,We moeten meer uitdragen welke kwaliteiten we als provincie in huis hebben. Uiteraard zien we ook dat de publiekstrekkers zorgen voor een economische impuls voor ondernemend Fryslân. Het is onze taak er met elkaar voor te zorgen dat we ons niet alleen concentreren op het jaar 2018 blijft maar dat Fryslân nu en in de toekomst de moeite waard blijft: voor iedereen!”

Meer dan Culturele Hoofdstad

De Friese Rabobanken leveren al jaren een bijdrage aan het versterken van de lokale gemeenschap. Het ondersteunen van Leeuwarden-Fryslân 2018 is een van de initiatieven die past bij die gedachte. De Friese Rabobanken hebben er bewust voor gekozen hun reguliere sponsorprogramma niet te laten lijden onder de 2018-initiatieven. ,,Wij vinden lange-termijn-denken belangrijk. Alleen inzetten op het eenmalige cultuurjaar was voor ons geen optie”, aldus Meijer. Als wij alle sponsorgelden bij elkaar optellen gaat het om substantiële bedragen die vanuit ons coöperatief gedachtegoed worden teruggegeven aan de lokale gemeenschap.”

lees hier over LF2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *