Raadsvergadering zonder publiek

BALLUM – De raadsvergadering die voor vanavond op de vergaderkalender van de bestuurders van het eiland staat gaat door. Hij gaat niet 'gewoon' door, want het wordt een vergadering zonder publiek. Elke openbare vergadering kan bezocht worden door eilanders en geïnteresseerden of belanghebbenden van de vaste wal. Talloze mensen maken daar gebruik van en bezetten de stoeltjes van de publieke tribune. De bewuste burgers kunnen nog steeds de vergadering volgen; hij wordt uitgezonden via de Lokale Omroep Ameland.

De pers is wel gewoon bij de raadsvergadering present: het democratisch proces moet zijn doorgang kunnen vinden. 

Vanvond laat Ameland Vandaag, het YouTubekanaal van Persbureau Ameland, zien hoe de opstelling in de raadszaal in tijden van corona is.

Er staan een paar belangrijke punten op de angenda: de ambulancepost aan de Reeweg, De Stelp en locatie ouderenzorg en bestemmingsplan recreatieterrein Nes-Buren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18261

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *