RSS
Zoeken

Raad eendrachtig achter motie De Stelp

Geplaatst op: 25 november 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

BALLUM – De gemeenteraad van Ameland komt opvallend eendrachtig met een motie over De Stelp. De motie wordt vanavond besproken. Aanleiding is de wens van een groep eilanders om te onderzoeken of er ook gefaseerd kan worden gebouwd op de plek van de huidige Stelp. De werkgroep De Stelp op De Stelp denkt dat dit kan en als het kan heeft die werkgroep ouderenvoorziening De Stelp het liefst middenin het dorp Hollum in plaats van aan de rand, waar de raad de nieuwbouw aanvankelijk graag zag.

De werkgroep weet zich gesteund door meer dan duizend medestanders, die hun handtekening hebben gezet. Die handtekeningen werden half september aangeboden aan het college en de raad en sindsdien werd er niets meer over vernomen. Tot vandaag plotseling een motie op de agenda verscheen, onderschreven door alle raadsfracties, die het college vraagt zelf nog eens onderzoek naar bouw op de huidige locatie te doen. De werkgroep had om 25.000 euro gevraagd om dat onderzoek te laten doen. Dat is de raad te gortig, maar een "indringend onderzoek" wil de raad wel.

De raadsleden hebben het er in informele setting nog eens met elkaar over gehad. Dat zorgaanbieder Kwadrant nog altijd geen Programma van Eisen heeft overhandigd speelt een rol in de vraag om het onderzoek naar gefaseerd bouwen op de huidige locatie. Als het college dat onderzoek heeft gedaan wil de raad geïnformeerd worden en de vijf fracties stellen voor dat er dan ook een gesprek komt waar de werkgroep De Stelp op De Stelp bij aan tafel zit, net als Kwadrant. Over het informeren van de gemeenteraadsleden, of juist het ontbreken daarvan, trok een deel van de raad op 11 november nog een gele kaart. Nu lijkt de raad van elf de eendracht te hebben hervonden in deze motie over een van de belangrijkste dossiers van het eiland.

lees hier Raad Ameland zwaait met gele kaart

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?