PvdA Fryslân tegen afbraakwet Bleker

LEEUWARDEN – De PvdA Statenfractie in Fryslân is nog niet van plan om in te stemmen met het voorgestelde natuurakkoord van Staatssecretaris Bleker. Dat heeft de fractie in een brief aan de Staatssecretaris laten weten. Voor de fractie zijn er teveel onduidelijkheden over het akkoord. De PvdA vindt dat het Rijk de provincie veel te weinig middelen beschikbaar stelt om de extra taken op het gebied van natuurbeheer goed uit te kunnen voeren.De indruk die het akkoord bij de PvdA in Fryslân nu achterlaat is dat het vooral gaat om het afbreken van de Friese natuur.

De Rijksoverheid draagt de taken voor natuurbeheer over aan de provincies. In december moet Fryslân een knoop doorhakken over de voorwaarden van die overdracht. Het is voor de PvdA volstrekt onduidelijk wat de gevolgen daarvan zijn. Jornt Ozenga: “We laten de Friese natuur natuurlijk niet afbreken. Met het akkoord dat voor ligt, is de kans daarop veel te groot”. Voor alle provincies in Nederland is straks nog maar een kwart van het geld beschikbaar dat eerder aan natuurbeheer kon worden uitgegeven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *