PvdA: fors investeren in de Wadden

TERSCHELLING – De PvdA wil dat er de komende jaren tientallen miljoenen geïnvesteerd wordt in de Wadden. Kamerlid Gijs van Dijk en kandidaat-Kamerlid Christa Oosterbaan komen daarom vandaag met een Waddenplan. De PvdA beoogt met de extra investeringen uit het Waddenplan de leefbaarheid op de Wadden te vergroten. Zo wil de partij op de eilanden meer betaalbare woningen bouwen, investeren in goed onderwijs en ervoor zorgen dat je ook vanaf een Waddeneiland het hele jaar door snel naar een ziekenhuis vervoerd kunt worden.

De Wadden zijn een prachtig gebied dat we moeten koesteren. De PvdA is daarom tegen gas- of zout-boringen in het Waddengebied. Om natuurrampen zoals die van de MSc Zoe te voorkomen wil de PvdA dat containerschepen bij stormachtig weer gebruik maken van de Noordelijke Waddenroute en de kustwacht meer bevoegdheden geven. Om de reistijd te verkorten en de veiligheid op de Waddenzee te waarborgen moeten vaargeulen op tijd worden gebaggerd zodat ze diep genoeg zijn.

De PvdA vindt dat de stem van de Waddenbewoners ook in Den Haag beter gehoord moet worden. De partij pleit daarom voor een Waddencommissaris, die de belangen van de Wadden op landelijk niveau vertegenwoordigt.

PvdA-Kamerlid en Texelaar Gijs van Dijk: “Het huidige kabinet is een randstadkabinet en heeft te weinig oog gehad voor de Wadden. De PvdA wil investeren in een eerlijke toekomst voor héél Nederland. Dit Waddenplan is daar een mooi voorbeeld van”.

Kandidaat-Kamerlid en Terschellingse Christa Oosterbaan beaamt dit: “Kinderen op Vlieland moeten gewoon op het eiland zelf goed onderwijs kunnen volgen. En de inwoners van Ameland moeten altijd kunnen rekenen op een goede bereikbaarheid van het eiland. De problemen rond de vaargeul moeten structureel opgelost worden. Flink investeren in de Wadden en haar bewoners is nu echt nodig”.

Bron PvdA

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *