Provincie baas over vliegveld

HARLINGEN – De provincie is voortaan eigen baas over de Friese vliegvelden. Dat meldt GPTV in een videonieuwsitem.

Het vliegveld van Ballum op Ameland is de laatste dagen nogal in het nieuws vanwege de afgekeurde tankinstallatie die tot mei 2011 gedoogd zou worden. Het systeem voldeed niet meer aan de eisen, was een jaar geleden het verhaal. In juni besloot het college het gedogen te verlengen tot 1 januari 2012. De gemeente wil een tank onder de grond, maar dat is nog niet rond.

PvdA en Algemeen Belang Ameland worden niet vrolijk van de manier waarop burgemeester Albert de Hoop het vliegveld-dossier uitlegt. De Hoop noemt in een persbericht de vorig jaar afgekeurde tankinstallatie nu legaal. Tineke Hemminga (PvdA) voelt zich gepakt. De druk die in november vorig jaar op de raad werd gelegd om in te stemmen met een ton voor een nieuwe installatie noemt zij met de kennis van nu een “lulverhaal.” Dat zegt ze in de Leeuwarder Courant van vandaag.

>>> lees hier Ameland als tankeiland 30 november 2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *