Projecten Ameland krijgen van Streekwerk

HARLINGEN – Het Gebiedsplatform Wadden adviseert positief over tien projecten uit de Waddenregio. Ieder project is erop gericht de leefbaarheid in de regio te vergroten. Vanuit het Iepen Mienskipsfûns wordt aan deze tien projecten € 107.115,- subsidie toegekend.

In totaal wordt er € 246.640,- in het gebied geïnvesteerd.

Op Ameland krijgen twee projecten uit het fonds.

Lees op Waddenpost over alle Waddenprojecten.

Theater spektakel Ameland

De theatergroep wil in het kader van de Culturele hoofdstad 2018 bezoekers een onderscheidend evenement bieden. Hierbij worden evenementen op het gebied van cultuur toneel en muziek met elkaar verbonden. Dit biedt een leerzaam en inspirerend traject voor alle deelnemers, een plek om talenten te ontwikkelen en nieuwe vormen van samenwerking te laten ontstaan. In de eerste fase van dit traject wordt met behulp van professionele ondersteuning toegewerkt naar het geven van 2 kleine toegankelijke voorstellingen in 2015/2016. Verder wordt er een website en PR materiaal ontwikkeld en draagvlak gecreëerd bij de bewoners.

Oost West Theater

€  10.000

Beeldende natuur op Ameland

Tijdens de kunstmaand Ameland, ieder jaar in november, gaat kunstenares Ludy Feyen een uniek kunstwerk realiseren. Samen met Staatsbosbeheer en door deelname van inwoners en bezoekers gaat er een kunstwerk ontstaan dat langere tijd te bewonderen zal zijn. De materialen die hiervoor gebruikt gaan worden zijn afkomstig uit de Amelander natuur. De kunstenares wil er aan bijdragen dat mensen bewuster naar de natuur kijken.

Stichting Kunstmaand Ameland

€   3.660

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *