Proefboren boven Schiermonnikoog

DEN HAAG – GDF SUEZ E&P Nederland B.V. wil gaan proefboren boven de Waddeneilanden. Het gaat om twee velden boven Schiermonnikoog.

De ontwerpbesluiten liggen van 21 november 2014 tot en met 2 januari 2015 ter inzage op het gemeentehuis van Schiermonnikoog en de stukken zijn in te zien op de website www.bureau-energieprojecten.nl. Het gaat om één of twee proefboringen in de Noordzee. Iedereen kan met een zienswijze reageren op de ter inzage gelegde stukken.

De boring, een proefboring ten behoeve van gaswinning, is gepland op vijf kilometer afstand van Schiermonnikoog in de Noordzee.

Er liggen een paar velden die volgens seismisch onderzoek gas bevatten. Het gaat om Crab-West, Crab-East, Skipper en Schooner. De eerste boring vindt plaats in de locatie Schooner, het dichtst bij het Waddeneiland. De proefboring, in de winterperiode, is om te zien of het om economisch winbaar gas gaat. Het gas zit in een diepere ondergrond. De proefboring gebeurt vanaf een tijdelijk boortplatform dat er ongeveer drie maanden zal staan. Als er winbaar gas wordt aangetroffen wordt in de winter daarop een tweede proefboring gedaan in de locatie Crab-East, ongeveer 7 kilometer ten noorden van Schier, of Skipper dat dichter bij het eiland ligt. Wordt er winbaar gas wordt gevonden dan volgt een nieuwe procedure om de gaswinning mogelijk te maken.

Op Schiermonnikoog is op 2 december een informatieavond van 19.00 tot 22.00 uur in Het Dorpshuis aan de Torenstreek 18a.

⇒ bekijk hier een filmpje over aardgaswinning op de Noordzee en over GDF SUEZ E&P

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *