Prikken in De Slinger en De Stelp

Geplaatst op: 15 februari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Het vaccineren van ongeveer 400 eilanders, 75-plussers en zorgmedewerkers, gebeurt in sporthal De Slinger in Hollum. De bewoners van De Stelp hoeven niet naar de priklocatie; de prikkers komen naar het zorgcentrum toe. Het prikteam komt op dinsdag 16 februari in de middag naar De Stelp om alle cliënten die dat willen te vaccineren, laat manager Willem van der Kooi weten. De vaccinaties worden in de grote zaal gegeven.

Kwadrant geeft de bewoners voorlichting over het vaccin en de vaccinatie. "Van het coronavirus kunt u ernstig ziek worden. Dat geldt vooral voor mensen ouder dan 60 jaar en voor mensen die al een ziekte hebben. De vaccinatie beschermt beter tegen het coronavirus. De vaccinatie zorgt ervoor dat het lichaam ‘afweerstoffen’ maakt tegen het coronavirus. Als iemand na de vaccinatie toch corona krijgt, wordt hij/zij minder ernstig ziek. Ook als iemand corona heeft gehad, is het goed om toch te vaccineren."

Het vaccin tegen corona is heel goed getest, zoals dat gebeurt bij alle medicijnen en vaccinaties, stelt Kwadrant. Het vaccin wordt ook de komende jaren nog gevolgd, zodat zeker is dat het veilig is en goed werkt. Na de vaccinatie kan hoofpijn, spierpijn, moeheid of een pijnlijke arm optreden. Dit zijn ‘bijwerkingen’, die vanzelf weer overgaan.

Op de website corona.steffie.nl/vaccinatie is een duidelijke uitleg te vinden in de vorm van een filmpje.
U kunt ook informatie vinden op coronavaccinatie.nl. 

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?