Prijsvraag voor toekomstvisie Noorden

GRONINGEN – De provincies Fryslân, Drenthe en Groningen stellen gezamenlijk een nieuwe ruimtelijke economische visie op. Deze zogenaamde Noordervisie 2040 komt tot stand met inbreng van inwoners en deskundigen. Zij kunnen meedoen aan een prijsvraag waarin zij aangeven hoe zij de toekomst en kansen van het Noorden zien. Welke kant moet het op met de ondernemers? Hoe gaan we om het milieu, klimaat en bereikbaarheid? Hoe richten we de ruimte in? De drie provincies nodigen inwoners en deskundigen uit voor het geven van hun visie hierop.  

De bestaande Strategische Agenda voor Noord-Nederland 2007-2013 loopt af. Deze moet worden vernieuwd om beter aansluiting te krijgen op landelijke en Europese agenda’s en bijbehorende subsidiemogelijkheden. De Noordervisie leidt tot een nieuwe uitvoeringsagenda voor de periode 2013- 2020 waarbij een doorkijk wordt gemaakt naar 2040. 
 
Meedoen 
VPVAHet project start vandaag met twee prijsvragen; één voor inwoners van Fryslân, Drenthe en Groningen en één voor deskundigen. De provincies vragen aan deskundigen een essay van maximaal 5000 woorden te schrijven die het Noorden in het jaar 2040 verbeeldt. In de prijsvraag voor inwoners vragen de drie provincies om een persoonlijk verhaal van maximaal 400 woorden waarin concrete ideeën worden beschreven die nu al bijdragen aan een betere toekomst van Noord-Nederland. Voor beide prijsvragen zijn waardecheques te winnen die men kan inzetten om het ingediende idee te helpen realiseren. Meedoen aan de prijsvraag kan tussen 4 september en 14 oktober 2012. Meer informatie hierover is te vinden op www.noordervisie2040.nl

Bron: Provincie Groningen, Friesland, Drenthe

Linnenkast

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *