Eén website Toeristische routes Fryslân

LEEUWARDEN – Provincie Fryslân, de Marrekrite en Tourist Info Fryslân stellen een coördinator aan die toeristische routes in Fryslân gaat controleren. Op die manier willen ze de kwaliteit en vindbaarheid van de bestaande routes verbeteren. Toeristen kunnen routes om te varen, fietsen, wandelen en kanoën straks vinden op www.touristinfofryslan.nl.

Behalve de verdeling in activiteiten, komen er ook rubrieken, bijvoorbeeld: kunst, kerk en natuur. Verder is goed te zien welke routes geschikt zijn voor kinderen en welke voor minder validen. De coördinator inventariseert de routes en kijkt of de beschrijvingen nog kloppen. Tourist Info Fryslân gaat de routes op kaarten en internet zetten. De coördinator gaat nog dit jaar van start en komt in dienst bij Recreatieschap De Marrekrite.

Zodra de routes in kaart zijn gebracht, is er een overzicht van de regio’s waar minder routes ontwikkeld zijn. Dit  kan worden gebruikt om in die regio’s meer routes te ontwikkelen. Zeker als het gaat om routes die water- en landrecreatie met elkaar verbinden.

De coördinator blijft na de inventarisatie het aanspreekpunt voor wijzigingen in routes en initiatieven voor nieuwe routes. De komst van de routecoördinator maakt deel uit van een plan om de versnippering van toeristische informatie tegen te gaan. Daarvoor is ook Tourist Info Fryslân opgericht.

Hoofdtaak van De Marrekrite is beheer en onderhoud van de meer dan 3.500 gratis aanlegplaatsen midden in de Friese natuur. Sinds vorig jaar beheert en onderhoudt het recreatieschap ook het fietsknooppuntennetwerk en andere routestructuren. Tourist Info Fryslân (voorheen VVV) is verantwoordelijk voor het gastheerschap en informatievoorziening van de provincie. Daarnaast is zij het aanspreekpunt voor ondernemers met ideeën op het gebied van toerisme en recreatie.

Bron: ToeristInfoFryslan

 Ameland Actueel

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *