Presentatie ‘Op de breuklijn van het ijs’

AMSTERDAM – Op 10 november is de presentatie 'Op de breuklijn van het ijs' in het Poëziecentrum Perdu te Amsterdam.

'Op de breuklijn van het ijs' zijn gedichten en muziek over de meest vergeten schipbreuk uit de Vaderlandse Geschiedenis, die van Hidde Dirks Kat van Ameland op Groenland.

Het programma op donderdag 10 november bestaat uit:

  • Inleiding op de figuur Hidde Dirks Kat door Dolph Kessler
  • Boekpresentatie van de dichtbundel Op de breuklijn van het ijs.
  • Na de pauze presentatie van ander eigen werk. 
  • Première van de prelude van het muziekstuk "Niets dan ijsbergen, twee scenes uit het dagboek van Hidde Kat" van de componist Boris Bezemer

    De scenes zijn: 

    • Het woei
    • Ver – zang, elektronica

De zaal is om 19.30 uur open. Het programma begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

De avond draait om de dichtbundel 'Op de breuklijn van het ijs', waarin elf Nederlandse dichters reageren op een favoriete passage uit het dagboek van Kat. De dichtbundel is tot stand gebracht door Peter van Lier, tevens één van de dichters.

De volgende dichters zullen hun favoriete passage uit het dagboek en hun daarop geïnspireerde gedicht voordragen: Pim te Bokkel, Hanneke van Eijken, Han van der Vegt, Peter van Lier, Tsead Bruinja, Saskia Stehouwer, Anne Feddema, Lucas Hüsgen en Hans Dekkers. Ook zal er een prelude van een muziekstuk in première gaan van de jonge componist Boris Bezemer dat gebaseerd is op het dagboek van Hidde Dirks Kat. 

Beide activiteiten zijn onderdeel van de voorbereiding van het Hidde Dirks Kat Festival dat in 2018 op Ameland wordt gehouden. Zie www.hdk2018.nl  

Fotograaf en uitgever Dolph Kessler presenteert de avond en leidt deze in.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *