Presentatie Dijk van een Verhaal

WIER – Op 4 november presenteert Baukje Fennema haar boek 'Dijk van een Verhaal – Pelgrimstocht met een knipoog' in het Theaterkerkje te Wier. 

Om 19.30 uur vindt de lancering plaats van het boek. Baukje Fennema, verhalen-verteller en theatermaker (ITHAKA) uit het dorpje Oostmahorn, maakte in 2017 een wandeltocht van Lauwersoog tot de Afsluitdijk. Ze noemde haar reis op de kop van de dijk, een ‘Pelgrimstocht met een knipoog’.

In de zomer van 2018, tijdens Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad, reed ze opnieuw langs de Deltadijk, maar nu met woonwagen en tractor. Tijdens die reis vertelde ze verhalen, verwerkt in performances, die ze in 2017 had opgehaald. 

Tijdens beide reizen, te voet en met de tractor, ontstond er een verhaal in haar hoofd, wat beschreven staat in Dijk van een Verhaal. Met de nodige zelfspot beschrijft ze haar tocht met drie onzichtbare reisgenoten: Bauke Scheffer, haar vader Teatse Fennema en jeugdliefde Sjoerd Janzen. Dijk van een Verhaal beschrijft een helende reis, waarin Baukje Fennema op een andere manier naar de dood leerde kijken.

De avond van 4 november wordt een vrolijke bijeenkomst, met hier en daar een serieuze toets. Tijdens het programma zal Baukje Fennema voorlezen uit haar eerste, eigen werk en Baukje van der Meer en Annet Hogenesch wisselen de fragmenten af met gitaar, accordeon en zang. Vooraf, in de pauze en na afloop, is er gelegenheid om een aantal werken van Susanne en Annet te bezichtigen. 

Presentatie Dijk van een Verhaal

  • 4 november
  • 19:30 uur
  • Theaterkerkje in Wier

Telefonisch reserveren: 0518-471123,

of via de mail bij Simy Sevenster: s.sevenster@hetnet.nl, of Baukje Fennema: 06-23931868, ithaka-baukje@online.nl

Met: Baukje Fennema, Baukje van der Meer (zang, gitaar), Annet Hogenesch (zang, accordeon) en met een exposities van Susanne Dittler-Janzen (schilderijen en steendrukken) en Annet Hogenesch (foto’s).

lees ook over het boek op het Ameland Boeken blog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *