Prachtig strandweer in aantocht

WAGENINGEN – Zondag wordt een prachtige stranddag. Het is zonovergoten met maxima tot 28 graden. Ook direct aan zee wordt het warm met temperaturen tot 25 graden aan toe langs de kust. "Prachtig strandweer in aantocht," kopt Meteo Consult.

Morgen en zaterdag is het in de zuidelijke helft van het land ook al fraai weer, met dus ook veel zonneschijn aan de kust en op de stranden. Morgen wordt het er 20 tot 23 graden, zaterdag 22 tot 26 graden. Het noorden blijft morgen en zaterdag iets achter in temperatuur, maar ook daar wordt het lekker weer.

Het is overigens niet uniek dat het in de septembermaand nog tot strandweer komt. In 2006 was de septembermaand nog een echte zomermaand met vrijwel voortdurend hoge temperaturen. In september 1947 kwam het in het zuiden van het land zelfs nog tot een hittegolf die in Maastricht van 11 tot en met 20 september duurde.

Linnekast

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *