Praat mee over duurzame energie 

NES – Vanavond is de tweede avond waar meegepraat kan worden over duurzame energie. De eerste was op vrijdag 25 mei, de tweede vrijdag 1 juni. De Amelander dorpsbelangen, de Hazehogeschool Groningen en de gemeente organiseren de charrettes: bewonersavonden over de duurzame energievoorziening van Ameland. Net als de vorige keer (najaar 2017) worden het weer oplossingsgerichte, creatieve brainstormsessies. Maar nu eilandbreed: we gaan verder waar de vorige bijeenkomsten stopten. 

Op 25 mei werd gekeken naar de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Waar staan we met het EnergieNet Ameland? Klopt het dat het net vol zit voor nieuwe zonnepanelen, zoals in de krant stond? We gaan inventariseren, schetsen en discussiëren. Op de tweede avond, vrijdag 1 juni, gaan we het concreet maken. Aan het eind van de avond hebben we de eerste plannen voor de verduurzaming van woningen en bedrijven. 

Beide bijeenkomsten vinden plaats in het Natuurcentrum Ameland en beginnen om 19.00 uur (inloop); het programma begint om 19:30 uur. Iedereen is welkom en deelname kost niets. Fijn als u zich aanmeldt via duurzaamameland@ameland.nl. 

  • Datum: vrijdag 25 mei en vrijdag 1 juni
  • Plaats: Natuurcentrum Ameland in Nes
  • Tijd: 19.00 uur inloop | 19:30 uur: start programma | 22:00 uur: einde programma

Bron: AEC

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *