Collectief zonnedak op Berkenhof

NES – AEC en de Berkenhof aan de Strandweg in Nes hebben een opstal overeenkomst getekend voor 15 jaar. Gedurende deze periode mag AEC de daken van de appartementen van de Berkenhof gebruiken om 200 zonnepanelen te plaatsen. Deelnemers van een zogenaamde postcoderoos regeling kunnen deze zonnepanelen kopen. Zij mogen de energie belasting van deze zonnepanelen laten aftrekken van hun stroom rekening.

Voor dit project zijn er al genoeg deelnemers, maar voor een volgend project kunnen geïnteresseerden zich nog steeds aanmelden bij AEC. Deze regeling is bedacht voor mensen die geen zonnepanelen kunnen of willen plaatsen op hun eigen dak, zoals mensen die in een huis wonen in een beschermd dorpsgezicht, die in een huurwoning wonen of een rieten kap op hun huis hebben.

Peter Kiewiet schudt op de foto de hand van Johan Kiewiet van de AEC als bezegeling van de overeenkomst. Op deze manier helpt de Berkenhof om Ameland op een coöperatieve manier weer een stukje duurzamer te maken.

Bron AEC

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *