‘Poolexpeditie’ op Ameland

BUREN – “Het leek wel een poolexpeditie,” is het commentaar van fotograaf Anja Brouwer. De foto’s liegen er dan ook niet om. Nordic Walk Ameland, de zevende georganiseerde grote tocht door bos, over duin en strand op zaterdag 31 maart, kreeg niet het gehoopte Paaszonnetje. Het was een gure wind die de wandelaars noopte hun jassen tot zo ver maar mogelijk was, dicht te ritsen. Brillen moesten de ogen beschermen tegen het snijdende zand. Toch liet het zonnetje zich af en toe zien.

Het was de zevende keer dat de Nordic Walk Ameland werd georganiseerd. Het begon allemaal in 2005 met de opening van de eerste Nordic Walking route in Nederland. Olga Commandeur van Nederland in Beweging was toen door organisator Elianne Metz uitgenodigd de route te openen. Inmiddels is Commandeur bij elke Nordic Walk Ameland aanwezig om de warming up te verzorgen en de tocht te lopen.

>>> lees hier meer over Nordic Walk Ameland

>>> belijk hier de foto's van Anja Brouwer

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *